Що думають про книжку "Бджоли" ті, для кого пасіка є частиною життя!

Мрії збуваються! Декілька років тому я дізналась про існування дивовижної книги про бджіл. Пйотр Соха та його Pszczoły надовго оселилися в моєму книжковому листі бажань. Я майже готова була купувати їх польською, коли довідалась про існування російського варіанту від видавництва «Самокат». Почала збирати кошти, бо книжка по ціні виходила більше, ніж 500 грн. Аж тут реклама від видавництва «Час майстрів». Півроку очікування, і вже через кілька днів я матиму можливість роздивитися її з усіх боків, погладити корінець, розкласти на ліжку чи підлозі і разом з синами поринути в такий знайомий світ бджіл. Хіба ж може бути інакше в родині пасічника? Пасіка, бджоли – то стійке кохання мого чоловіка, він, навіть, свого часу дипломну роботу по бджільництву захищав.
Починали з двох вуликів і потихеньку вийшли на півтори сотні. Нам є куди рости далі, але… потрібно розуміти навіщо, а головне – для кого.
Колись, подорожуючи Закарпаттям, ми завітали на гостину до тамтешнього пасічника. Я побачила гармонію, до якої тепер намагаюсь дотягнутися. Гармонію родини, коли жінка підтримує чоловіка, а чоловік – жінку, коли діти й батьки разом роблять улюблену справу, коли робота, життя, відпочинок врівноважені й рівно значущі.
То до чого я веду? Без цікавості й любові до бджіл наших синів, без наступників не має особливого сенсу в подальшому розвитку пасічної справи. Тому дитячі книжки про бджіл для нас особливо важливі.
На наших книжкових полицях живуть «Бджолині родичі» О.Ільченка (від Грані-Т), «Бджоли» з серії «Пізнаю світ» (Богдан), «Тоша и пчелы» (оповідь для дітей від компанії Байєр), такі раритети як «Екскурсія на пасіку» П.Шпикули (Веселка, 1960), різні посібники для бджолярів, спеціалізовані журнали, альманахи. Проте всього цього мені постійно не вистачало, хотілось чогось фундаментального, але не зарозумілого, ілюстративно-показового, але не надто схематичного, з не дуже дитячими малюнками, але й без надлишкової науковості.
Чи зможете ви уявити собі, які почуття заволоділи мною, коли я отримала можливість продивитися книгу «Бджоли» в pdf-форматі? Я аж пританцьовувала біля екрану. Які насичені кольори, неймовірні малюнки!
Ця книга на 100% стане популярною в моїх дітей. В ній поєднано стільки наших улюблених тем: бджоли й динозаври, бджоли й Давній Єгипет, бджоли й фури!
Якщо після мого огляду ви вважатиме, що ця книга лише про бджіл і лише для родин, пов’язаних з бджолярством, то я вас запевняю: вона набагато ширша! Книга підійде усім небайдужим до природи, усім, хто з цікавістю розглядає навколишній світ, хто цікавиться історією, біонікою, життям. В ній, навіть, кулінарні рецепти розміщено.Вона майже ідеальна. Будь моя воля, то я додала б відомості про українські музеї бджільництва, такі як: Національний музей бджільництва України (м. Київ), Музей історії бджільництва Середньої Наддніпрянщини (м. Переяслав-Хмельницький), Музей бджільництва Прикарпатського краю (м. Стрий). І трохи заступилась за трутнів. Це ж наші улюбленці. Зовсім вони не лінюхи і крім запліднення приймають участь в терморегуляції бджолиного гнізда.

Чесно кажучи, дуже боялася побачити в книзі грубі помилки, боялася розчарування від перегляду, але нічого такого не сталося. Я з радістю і нетерпінням очікую на зустріч, чого і вам бажаю! (Марія Сухарєва, безможно вдячні вам за враження)


Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Войти как пользователь:
Войти как пользователь
Вы можете войти на сайт, если вы зарегистрированы на одном из этих сервисов:
Регистрация
Логин (мин. 3 символа):*
Пароль (мин. 6 символов):*
Подтверждение пароля:*
Адрес e-mail:*
Имя:
Фамилия:
Защита от автоматической регистрации
CAPTCHA
Введите слово на картинке *:

Пароль должен быть не менее 8 символов длиной, содержать латинские символы верхнего регистра (A-Z), содержать латинские символы нижнего регистра (a-z), содержать цифры (0-9).

* - обязательные поля

Авторизация